vineri, 2 septembrie 2016

Trei ani de vacanță pe insula SNSPA (I)


 Anul trecut, aproximativ pe vremea asta, văd o știre care mi-a făcut cu ochiul…Ministerul Educației face un anunt ȘOCANT! Oferă bilete pentru o vacanță de trei ani, pe o insulă exclusivistă. 

După ce am trecut de toate etapele, am obținut și cazarea în Hotelul Băneasa( 5 stele căzătoare + vedere la pădure și aeroport), a venit și ziua deschiderii anului universitar. Boom! M-am trezit în SNSPA, întarziată din prima zi, pentru că nu aveam idee cum să ajung acolo.

Așadar, a început distracția mult promisă. Care e partea cea mai faină la SNSPA? Că și după un an de zile, încă este o surpriză clasa în care vei avea seminarele. Nu, nu e ușor de găsit, și ți se pare că de fiecare dată cineva îi schimbă locul și habar nu ai cum ajungi acolo.
Motivele pentru care întârzii la seminar? Dacă aveai impresia că o să ajungi târziu din cauza metroului...o să îți dai seama că întârzii din cauza liftului. În primele zile vei sta entuziasmat la coada enormă din fața lui, dar după o să te gândești: hmm, și așa nu fac destul sport, fug pe scări!(P.S: par interminabile, și ajungi cu respirația tăiată).
 –Păăăăi, domnule Popescu, de ce ai întârziat?
– Să vedeți, domnule Profesor Doctor Lector Honorius Causa....Mihai! Am fost la maratonul de pe scări, până în anul 3 ajung la campionatul de seniori.


Care e concursul la care n-o să vrei să participi? La cel de predat proiecte. Atunci o să le mulțumești strămoșilor că se terminase alfabetul la ei, și ai ajuns să ai un nume care începe cu litera „Z”. Altceva? O să-ți dai seama că vorbitul în public chiar e o artă! Aceea prin care învârți aceleași cuvinte de zeci de ori, ca să pară că ai citit toată cartea aia de care aveai nevoie pentru proiect...

După toată nebunia asta, urmează adevarata vacanță....Sesiuneaaaa! I-ai auzit pe cei mai mari că îți spuneau că poți învăța sute de pagini in două zile, și să treci și examenul? Păi să îi crezi!
În următorul articol o să-ți povestesc de conspirația conform căreia firmele de energizante și cafea au contract cu facultatea ta... Nu mă crezi? Vedem după primul an!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu